A székrekedés és a papaya enzim

Ahhoz, hogy a szervezet könnyedén megszabaduljon a salaktól, érdemes a papayát beépíteni az étrendünkbe. A nem megfelelő étrend számos emésztési problémákhoz vezet, különösen székrekedéshez. A gyümölcsök és zöldségek, a rost és a víz azonban segít a felhalmozott hulladékok eltávolításában. A papaya pedig olyan enzimeket tartalmaz, melyek segítik az emésztést, de számos egészségügyi előnnyel is bír.

papaya

A papaya egy természetes emésztőenzimet tartalmaz, mely segíti a fehérjéket és az aminosavakat, hogy lebontsák a táplálékot. Ráadásul a papaya kiváló antioxidáns is, így hozzájárul az egészséges emésztéshez. C- és E-vitamin, valamint béta-karotin és folát tartalmán túl magas víz és rosttartalma is hozzájárul a széklet lazításához.

A papayát nyersen vagy főve is elfogyaszthatjuk, de ehhez az enzimhez már krém, folyadék, tabletta vagy por formájában is hozzájuthatunk. Ezek az enzimek gyorsítják az anyagcserét, megtisztítják a szervezetet a méreganyagoktól és segítségükkel elkerülhető a székrekedés. Erre pedig mindenképpen szükség van, hiszen a pangó ürülék szennyezi a beleket és a stressz, a kevés alvás, a rostszegény diéta mind-mind hozzájárul a vastagbél egészségének károsodásához, mivel ezek székrekedéshez vezetnek. A papaya enzim nemcsak a székrekedést szünteti meg, hanem gyulladásgátlóként is működik, illetve felveszi a harcot a vastagbél fertőzéseivel szemben is. Megakadályozza a felpuffadást és megszünteti a krónikus emésztési zavarokat.

Azonban vigyázzunk, mert a túl sok enzim vérzékenységet okozhat, így a terhes nőknek tartózkodniuk kell a papaya enzim kiegészítőknek a fogyasztásától. Ráadásul gátolja a teherbeesést is. Aszpirinnel együtt nem szedhető. A papaya enzim megfelelően alkalmazva, azonban 1-4 nap alatt képes helyrehozni az emésztést. Étkezések után kell fogyasztani, mert így a leghatékonyabb. Az emésztőrendszer helyreállításán túl segíti a máj működését, nyugtatja a gyomrot, enyhíti a bőr duzzanatait és véraláfutásait, fellendíti az immunrendszert és gyógyítja a herpeszt.

Termékek emésztési panaszokra

Bio-Kult Advancedkapszula 120db

Bio-Kult Advanced kapszula 120db

Az élő baktériumflóra 14-féle törzsét tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény. A bélflóra természetes baktériumainak száma nagyban lecsökkenhet bizonyos körülmények okán, például antibiotikum kúra alkalmával.

Ár: 13990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!