Gyógynövények a székrekedés ellen

A székrekedés számos embert érint. A rossz táplálkozás, a betegségek és a stressz is okozhat székrekedést. Sajnos számos rövidtávú kezelés hosszútávon alkalmazva székrekedést idéz elő. Azonban néhány gyógynövény, még a legrosszabb esetben is kiválóan alkalmazható rövid és hosszú távon egyaránt.

gyogynovenyek

Aloe vera

Az Aloe verát külsőleg az égési sérülések és kisebb sebek kezelésére használják. A Clayton College of Natural Health azonban kijelenti, hogy elfogyasztva természetes hashajtóként működik. Továbbá előnyös a máj működése szempontjából is. Gél, kapszula vagy gyümölcslé formájában fogyasztható.

Cascara Sagrada

Ez a növény is természetes hashajtó, azonban hatása szelídebb, mint a népszerű szennának, ami gázokat és görcsöket okozhat. A Clayton College of Natural Health szerint ehhez az anyaghoz még nem is lehet hozzászokni sem, így hosszútávon is alkalmazható. 

Psyllium mag

A Psyllium mag az útifűből származik. Magas az oldható és az oldhatatlan rosttartalma, így serkenti a belek mozgását és a székletürítést fokozza. A Psylliumot a legtöbb hashajtóban is megtaláljuk. 1-7 napig érdemes használni.

A csúszós szilfa

A csúszós szilfa kérge egy bőrpuhító gyógynövény, ami a bőr javítása mellett a bélrendszer egészségét is fokozza, illetve megnyugtatja a nyálkahártyákat. Gyógyító és tápláló, segíti az emésztést és elmulasztja a puffadást. Nem okoz gázosodást és görcsöket. Segíti megnyugtatni az irritált gyomrot és enyhíti a székrekedést, valamint az irritábilis bélszindróma tüneteit.

Varjútövis

A varjútövis szintén csillapítja a bélrendszert. Enyhe hashajtó, de eléggé szelíd, így gyermekeinknek is adhatunk belőle. A máj, az epe, a fekélyes vastagbélgyulladás kezelésére is használják.

Termékek emésztési panaszokra

Bio-Kult Advancedkapszula 120db

Bio-Kult Advanced kapszula 120db

Az élő baktériumflóra 14-féle törzsét tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény. A bélflóra természetes baktériumainak száma nagyban lecsökkenhet bizonyos körülmények okán, például antibiotikum kúra alkalmával.

Ár: 13990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!