Székrekedés a csecsemőknél és az olívaolaj

Nem szokatlan, hogy a csecsemőknél időről-időre székrekedés jelentkezik, ugyanis egy kisbabánál az emésztőrendszer még kifejlődőben van, éppen ezért érzékenyen reagál bármilyen élelmiszerre és az étrend változására is. Nehéz lehet a szülőknek, mikor gyermeküket látják ebben a kényelmetlen helyzetben szenvedni. De szerencsére több módja is van annak, hogy a kisbaba székrekedését enyhítsük.

olivaolaj

A csecsemő általános bélmozgásai

Egy csecsemő székletürítése nagyban változhat színében, állagában és gyakoriságában az elfogyasztott étel minőségétől függően. A szoptatott baba széklete sárgás-narancsszínű és meglehetősen puha, míg például a tápszerrel táplált gyermekek sötétebb és keményebb székletet produkálnak. Alan Greene gyermekorvos szerint az újszülöttek naponta többször is ürítenek, ami nem szokatlan, viszont egy ilyen alkalom után több nap is eltelhet széklet nélkül. Amikor a kisbaba szilárd ételeket kezd el fogyasztani, akkor még változik a széklet színe és gyakorisága az elfogyasztott ételtől függően.

Mi okozza a székrekedést?

A csecsemők esetében a székrekedés leggyakoribb oka az étrend megváltozása. Általában a tápszer okozza, mivel ezt nehezebb megemészteni, mint az anyatejet, így előfordulhat, hogy a széklet keményebb és ritkábban jelentkezik. Ha a tápszerrel táplált csecsemő székrekedése krónikussá válik, akkor érdemes beszélni az orvossal, aki felír majd egy másik márkát. Miután a baba szilárd élelmiszereket kezd el fogyasztani, bizonyos élelmiszerek székrekedést válthatnak ki belőle. Fontos, hogy figyeljünk erre és megállapítsuk, hogy melyik élelmiszer jelent problémát.

Az olívaolaj

Az olívaolaj egyaránt kiváló hashajtó a felnőttek és a gyermekek számára, így főzzünk ezzel a babának, hogy enyhítsük székrekedését. Az orvosunk megkérdezése nélkül csak alternatív módszerekkel kísérletezzünk és ne adjunk neki hashajtót!!!

Masszázs olívaolajjal

A masszázs gyakran segít a babának, aki székrekedéssel küzd. Noha számos krém és olaj létezik erre, mégis a legjobb az olívaolaj, mert síkos és teljesen természetes, így nem kell aggódni, ha egy kicsi a gyermek szájába is kerül. A gyermek hasát kell bedörzsölni vele körkörösen enyhe nyomással.

Termékek emésztési panaszokra

Bio-Kult Advancedkapszula 120db

Bio-Kult Advanced kapszula 120db

Az élő baktériumflóra 14-féle törzsét tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény. A bélflóra természetes baktériumainak száma nagyban lecsökkenhet bizonyos körülmények okán, például antibiotikum kúra alkalmával.

Ár: 13990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!